Cafetaria

Cafetaria

Het Smulhuis bestaat sinds 1948 al 4 generaties lang, Koos van den Broek begon zijn frituur in combinatie met het werken op de mijn. Dit bleek een goede start en basis te zijn voor Het Smulhuis in Brunssum. Hier werd gestart in een soort caravan en bleek binnen 3 jaar ’n dus danig succes, dat hij samen met zijn vrouw Tonnie het huidige pand bouwde. Hier werd zowel een frituur als een restaurant gebouwd. Door de geweldige groei werd diverse malen verbouwd en nieuw gebouwd.

De basis werd toen al gelegd door zich te onderscheiden door het bereiden van zelf gemaakte snacks, U kent ze wel: onze wel bekende Bamibal, ons apart Zuurvlees, maar ook de kroketten en Nasibal maar vergeet vooral onze traditionele zelf bereide mayonaise niet!

In 1972 namen Theo en Annie Sanders – van den Broek de zaak over en sloten gelijktijdig het restaurant om er voor te zorgen dat de klanten niet meer buiten op de stoep moesten wachten om hun frietje op te halen.

Na ongeveer 20 jaar kwam hun dochter Jacqueline en haar man Hans in de zaak er bij met de gedachte om het wat rustiger aan te doen, in 1993 werd de frituur omgebouwd en vergroot, er werd toen de basis gelegd voor de huidige zaak. De derde generatie ging verder op een nieuw in geslagen weg, uitbreiding van het assortiment met niet uit het oog te verliezen basis van het zelf produceren en bereiden van onze producten, De frituur werd een cafetaria zodat de klant ook op een gezellige manier bij het Smulhuis kon blijven eten.

Omdat we merkten dat we in de cafetaria te weinig zitplaatsen hadden om lekker een frietje te eten, hebben we in 2015 een nieuw gedeelte aan het pand erbij gebouwd.

In onze wintertuin is er nu de mogelijkheid om naast de restaurantkaart ook de cafetariakaart te nuttigen. Zo hopen wij ervoor te zorgen dat er altijd een plekje vrij is om een lekker frietje te eten!

Nu bestellen